Roots Natuurfotowedstrijd 2022

 

De stembus is gesloten!
 
 

Van de ruim 6000 inzendingen voor de Roots Natuurfotowedstrijd 2022 selecteerde de jury deze 25 topfoto’s. Welke foto is jouw favoriet?

Klik op het hartje en breng je stem uit. Je kunt één stem uitbrengen. Op 24 juli sluit de stembus om 23.59 uur.

De drie foto’s met de meeste stemmen krijgen een prijs. Er zijn ook prijzen voor de publieksjury! Deze prijzen kun je winnen als je een stem uitbrengt:

2x Vollemaanwandeling

We geven 2 x een vollemaanwandeling voor twee personen weg via Staatsbosbeheer t.w.v. € 34,-

Vorige fotoVolgende foto
Wedstrijd is afgelopen!
Titel: Wilde kat
Inzender: erik1966
Stemmen ?

Categorie: Overige dieren
Verberg views ?
Beschrijving: Ik bezoek bijna nooit professionele fotografiehutten. Ik vind het plezieriger om zelf uit te zoeken hoe ik dieren origineel in beeld kan brengen. Als ik op reis ben durf ik wel eens een fotografiehut voor 1 dag af te huren om nadien mij volop te kunnen concentreren op het gezin. Meestal als ik een hut in het buitenland huur heb ik niet veel geluk. Ook deze keer zat het niet mee. De dag begon met gietende regen en een zwaar onweer. De bedoeling was om roofvogels te fotograferen. Maar het weinig vlees dat voor de hut werd gestrooid was al in het halfdonker door een groepje raven verorberd. Toen het licht genoeg was lag er geen vlees meer. Ik heb heel de dag naar een leeg veld liggen staren, zonder dat ik iets kon fotograferen. Ik wilde het stilletjes aan opgeven toen ik net onder het raam een wilde kat zag voorbij sluipen. De kat passeerde helaas veel te dicht. Gelukkig probeerde ze iets verder een muis te vangen, wat mislukte en ze keek enkele seconden verdwaasd rond, net lang genoeg om ze te fotograferen, onmiddellijk daarna verdween ze tussen de bloemen. 14 uur wachten om 1 minuut te kunnen fotograferen. Geduld loont in natuurfotografie